Notaris Greet Cox, Notaris te Pelt

 

Notaris Greet Cox

Notaris te Pelt

Abattement

Vandaag kennen we een hervormd abattement systeem. Indien de aankoopwaarde van de woning niet meer bedraagt dan 200.000 euro, wordt er op de eerste schijf van 80.000 euro géén verkooprecht geheven. Dit komt in de praktijk neer op een korting van 5.600 euro.

 

In sommige steden wordt het grensbedrag van 200.000 euro verhoogd naar 220.000 euro. Het gaat onder meer over een aantal kernsteden (Aalst, Antwerpen, Boom, Brugge, Dendermonde, Genk, Gent, Hasselt, Kortrijk, Leuven, Mechelen, Oostende, Roeselare, Sint-Niklaas, Turnhout en Vilvoorde) en aantal steden aan de Vlaamse Rand rond Brussel (Affligem, Asse, Beersel, Bertem, Bever, Dilbeek, Drogenbos, Galmaarden, Gooik, Grimbergen, Halle, Herne, Hoeilaart, Huldenberg, Kampenhout, Kapelle-opden-Bos, Kortenberg, Kraainem, Lennik, Liedekerke, Linkebeek, Londerzeel, Machelen, Meise, Merchtem, Opwijk, Overijse, Pepingen, Roosdaal, SintGenesius-Rode, Sint-Pieters-Leeuw, Steenokkerzeel, Ternat, Tervuren Vilvoorde, Wemmel, Wezembeek-Oppem, Zaventem en Zemst).

 

Om recht te hebben op dit abattement moet de aankoop wel de enige eigen gezinswoning betreffen van de koper(s).

 
 

De regels omtrent meeneembaarheid en abattement zijn complex ? raadpleeg uw notaris voor een correcte berekening.

 

Data Protection Officer

Het kantoor heeft een data protection officer aangeduid om de bescherming van de persoonsgegevens die zij verwerkt te garanderen. Elke aanvraag omtrent de bescherming van de persoonsgegevens van het kantoor alsook elke aanvraag in verband met de uitoefening van de rechten van de betrokkenen kan gericht worden aan privacy@belnot.be .